Hoofdbord slaapkamer

Geschreven op: 20 november 2017

In mijn blog met de binnenkijker bij ons thuis zie je dat onze slaapkamer hiervoor er nog heel anders uitzag. We hebben namelijk de slaapkamer en werkkamer omgewisseld van ruimte. De reden hiervoor was o.a. het schuine dakraam in de slaapkamer waardoor wij regelmatig wakker werden gehouden door het getik van de regen. Ik was eigenlijk heel blij met de slaapkamer hoe die er voorheen uitzag maar een goede nachtrust is toch ook wel erg belangrijk! Daarbij moest het bed door zijn gekraak ook echt worden vervangen voor een lekkere boxpring. Hier moest ik wel even aan wennen omdat ik niet zo’n fan ben van boxprings. Door een hoofdbord van MDF toe te voegen achter het bed, ben ik nu gelukkig heel erg happy met deze slaapkamer! En dit nieuwe bed slaapt toch wel een stuk lekkerder moet ik eerlijk bekennen!

Wat heb je nodig?

FOTO 2
Stap 2
Wanneer je weet wat (en welke maten) je nodig hebt voor het hoofdbord, ga je naar de zaag afdeling van de dichtstbijzijnde KARWEI. Ik had 1 grote MDF plaat nodig voor de voor en bovenkant van het hoofdbord en twee kleine MDF platen voor de zijkanten en de nachtkastjes. Ook had ik nog wat extra planken nodig om alle onderdelen met elkaar te bevestigen aan de achterkant. MDF is vrij voordelig, de kosten voor dit hoofdbord vielen daarom best mee!

Handige tip!

Kies voor MFD met een dikte van 22 mm. MDF is perfect voor het maken van meubels die je later nog in een andere kleur gaat verven. De platen zijn namelijk mooi glad waardoor je een strak resultaat krijgt.

FOTO 5
Stap 4
Maak nu de twee grote platen aan elkaar vast door middel van een plank aan de achterkant (zie foto’s). Deze plank dient straks ook als een soort ondersteuning voor de planken die bovenop komen.
FOTO 7
Stap 6
Maak twee nachtkastjes van MDF. Ik koos voor twee eenvoudige vierkante kastjes van 20x25 cm. Meet op hoe hoog de kastjes moeten komen en teken dit af aan de achterkant. Bevestig nu de nachtkastjes vanuit de achterkant, dit kun je het beste met zn tweetjes doen anders wordt het wel erg lastig! Je kunt er ook nog voor kiezen om een stopcontact onder elk nachtkastje toe te voegen. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hier gelukkig mijn vriend voor kon inschakelen. Als het op elektra aankomt haak ik een beetje af namelijk. Wel erg fijn als je een nachtlampje op het kastje wilt zetten of natuurlijk voor het opladen van je telefoon!

FOTO 9
Stap 8
Neem na het schuren het hout af met een licht vochtige doek. Let er op dat het MDF niet te nat wordt, dat kan het hout kwetsbaar maken. Als het hout goed schoon is kun je het hoofdbord in de grondverf gaan zetten.
FOTO 11
Stap 10
Het hoofdbord is af! Wij kozen ervoor om het hoofdbord niet aan de muur te bevestigen. Wanneer we het bed er tegenaan schoven, stond hij eigenijk al heel stevig tegen de muur. Dat scheelt toch weer gaten boren in je muur.

Het hoofdbord stond, het bed stond, nu was het dus tijd voor de afstyling! Dit is natuurlijk eigenlijk het leukste onderdeel van klussen in huis. Het resultaat is geslaagd en het stylen kan beginnen! Ik vond bij KARWEI twee hele leuke tafelllampjes met marmeren voet die perfect pasten op de kleine nachtkastjes op het hoofdbord. Deze lampjes geven gelijk al heel veel sfeer aan de slaapkamer.

Daarnaast kon ik gelukkig nog wat mooie accessoires kwijt bovenop het hoofdbord. Ik koos voor de mooie print “bos in mist”, een prachtige vaas met vintage look, theelichthouders met goud accent en een gouden palmboom kandelaar.

Met de kaarsjes en lampen aan, een sprei en kussens op het bed & mooie accessoires op het hoofdbord, werd ik al helemaal blij van deze nieuwe look voor de slaapkamer! Wat groene accenten kunnen wat mij betreft niet ontbreken in de slaapkamer (ook nog eens heel gezond,  planten in de slaapkamer!) dus kwam er nog een plantje op het hoofdbord en een hangplant aan het plafond. De plantenganer vond ik ook bij KARWEI en past helemaal in het sfeertje vind ik.

Ook op het vintage wandmeubel kwam ook een kleine verzameling planten en een kleurrijke bos bloemen. Het okergeel van de muur en het hoofdbord komt door de vaas ook weer terug in de kamer. Het is wel duidelijk dat okergeel een favoriete kleur is van mij!

Het bed sliep al heerlijk maar door dit hoofdbord wordt ik ook blij van het plaatje als ik de slaapkamer inloop. En dat vind ik stiekem toch ook wel erg belangrijk!