Houten adventskalender

Geschreven op: 30 november 2016

Het lijkt misschien wat vroeg en ik hoor je denken: een adventskalender maken terwijl we net de goedheiligman hebben verwelkomd? Dat klopt, we gaan deze week alvast aan de slag voor de kerstdagen. Vanaf 1 december kan het aftellen naar kerst beginnen en moet de adventskalender klaar staan!

Aan de slag met de adventskalender

De winkels liggen nu al vol met diverse adventskalenders, vaak gevuld met chocolaatjes of ander snoepgoed. Wil je liever geen zoetigheid en gewoon zelf bepalen welke cadeautjes de kinderen uitpakken? Ga dan zelf aan de slag en maak in een paar simpele stappen je eigen adventskalender!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat heb je nodig?

  • Houten plaat
  • 24 wasknijpers
  • Lijm
  • 24 leuke zakjes om straks de cadeautjes in te doen!
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 2
Om alle 24 knijpers te kunnen plaatsen worden 6 rijen met 4 knijpers gevormd. Zoals te zien is op de afbeelding is de afstand tussen de eerste en laatste knijper 45 cm, plaats de andere twee knijpers met een tussenruimte van 15 cm. Nu de juiste ruimtes bepaald zijn kunnen de knijpers vastgelijmd worden met houtlijm. Om de lijm extra goed te laten hechten smeer je zowel de knijper als het hout in.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 4
Herhaal nu bovengenoemde handelingen totdat alle 24 knijpers bevestigd zijn. Dat brengt ons bij het leukste en laatste deel: de cadeautjes inpakken en ophangen!
advent 2

Zie hier het eindresultaat! Ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thuisday.