Houten (kerst)ster

Geschreven op: 15 december 2016

Kerstversiering, wanneer je daar nou precies mee van start mag gaan, daar zijn de meningen over verdeeld. Ik als echte kerstliefhebber versier het huis het liefst eind november al, maar menig Nederlander vind het vertrek van de Goedheiligman het startsein voor het kerstseizoen, yay! Hoog tijd dus voor een leuke DIY in kerstsfeer. Kijk snel verder hoe je in een paar simpele stappen een houten (kerst)ster maakt die de donkere decembermaand extra gezellig gaat maken.

Wat heb je nodig?

  • Stuk hout 30 bij 40 cm
  • 20 (led)lampjes
  • Boormachine
  • Stuk papier voor malletje van de ster
  • Potlood
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 2
Teken nu twintig stipjes op de ster, verdeel deze mooi over de ruimte. Dit zijn de punten waar je straks de gaten voor de lampjes gaat boren.
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Stap 4
Nu de gaten geboord zijn kunnen de lampjes verdeeld worden in de gaatjes. Hier is gekozen de lampjes van buitenuit in het gaatje te stoppen. Wil je nu geen draad zien? kies dan voor standaard kerstverlichting en stop deze aan de achterzijde van het gat. Ik werk hier met led lampjes die werken op batterij, ideaal omdat het bord nu overal neergezet kan worden zonder een stopcontact nodig te hebben!

En klaar is je zelfgemaakte (kerst)ster! Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday. (* kast, boeken en kerstornament aan de muur zijn privé-bezet)