Houten plantentrolley

Geschreven op: 29 augustus 2017

Heb je afgelopen zaterdag de workshop ‘plantentrolley maken’ bij KARWEI gemist? Maar wil je er wel graag een maken? In deze blog laat ik je in een paar stappen zien hoe je deze leuke plantentrolley alsnog zelf in elkaar klust!

Wat heb je nodig?

DIY houten plantentrolley 3
Stap 2
Schroef nu de twee langere planken (50 cm) op beide zijkanten. Gebruik ook hierbij de RVS schroeven van 40 mm lengte.
DIY houten plantentrolley 5
Stap 4
Schroef vervolgens de plankjes voor de bodem vast. Bevestig de twee balkjes van 32 cm ter versteviging nog aan de binnenzijde van de bak.
DIY houten plantentrolley 8
Stap 6
Niet tot slot het anti-worteldoek (75 x 65,5 cm) vast aan de binnenkant van de bak met het nietpistool zodat straks het potgrond mooi in de bak blijft zitten. Nu kan de plantentrolley gevuld worden met aarde en leuke bloemen of planten.

Handige tip!

Geef de trolley voor gebruik nog een laagje buitenbeits zodat het tegen alle weersomstandigheden beschermd is en vergeet hierbij vooral de onderkant van de trolley niet! Ik heb gekozen voor een zwarte buitenbeits voor een extra stoere uitstraling maar als je liever de houtstructuur zichtbaar wil laten zijn er ook mooie transparante beitsen te verkrijgen.

Ben je zelf ook aan de slag gegaan? Deel dit dan onder #KARWEI. Ik ben benieuwd naar jullie tuinideeën en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursda