Huisje met verfbord in de tuin

Geschreven op: 17 april 2019

Een nieuwe DIY in de tuin! De lente is in volle gang en we hebben al heerlijk wat warme dagen gehad. Mijn hoofd zit weer vol met nieuwe ideeën voor de tuin, zin om aan de slag te gaan! Allereerst een DIY voor mijn neefje in de tuin. In deze blogpost deel ik een DIY huisje in de tuin met een verfbord van plexiglas waar hij lekker op kan kliederen!

Wat heb je nodig?

  • 1 x paneel hardhout multiplex voor huisje
  • 1x paneel hardhout multiplex voor bak
  • 1x vlondertegel reliëf 100 x 100
  • 4x vlondertegels reliëf 50 x 50
  • Plexiglas 50 x 100 cm dikte 2 mm
  • Tuinplanken
  • Pantserbeits tuin- & steigerhout puur wit
  • Pantserbeits tuin- & steigerhout wilgen grijs
  • Schroeven
  • Polymax
huisje-stappenplan-Tanja-van-Hoogdalem
Stap 2
Maak allereerst het huisje van hardhout multiplex. Ik heb het huisje in de breedte van de plaat gelaten en de bovenkant van de plaat in de vorm van een huisje gezaagd.
stappenplan-verfbord-karwei-Tanja-van-Hoogdalem
Stap 4
Zet nu met schroeven de bak voor de plexiglas plaat in elkaar
karwei-stappenplan-verfbord-diy-Tanja
Stap 6
Plak de plexiglas plaat met polymax op de achterwand van de bak. Doe dit alleen langs de randjes rondom, anders blijf je straks de polymax zien.
vlonder-stappenplan-karwei
Stap 8
Zaag vervolgens de losse tuinplank voor rondom de vlondertegel op maat. Bevestig onder de vlonder ook verstevigingsbalken zodat de vlonder stevig genoeg is om op te staan.
stappenplan-karweo
Stap 10
Schilder de vlonder en het hekje vervolgens in een kleur naar keuze. Ik heb gekozen voor de witte pantserbeits van Rambo
stap-karwei
Stap 12
Nu is je DIY huisje met verfbord klaar! Wat decoratie en verf erbij en er kan lekker gespeeld worden :).

Een DIY verfbord in de tuin

Mijn neefje heeft twee favoriete bezigheden: boekjes lezen en verven. Eerder maakte ik al een DIY voor zijn eerste favoriet en deze keer dus voor zijn tweede! Wat is nou leuker dan om met mooi weer lekker buiten aan de slag te gaan met je favoriete bezigheid? Ik pakte daarom mijn schetsboek erbij en ging aan de slag met de ideeën in mijn hoofd. Ik maakte een DIY verfbord op een huisje met een veranda van vlonders en een eigen kruidentuintje. Het huisje verfde ik in een groene tint en de veranda met tuinhekje in een frisse witte tint. Plexiglas is ideaal om te gebruiken voor het verfbord in de tuin. Het is makkelijk schoon te maken en is niet zwaar!

Zomerse styling 

Uiteraard mag een frisse zomerse styling niet ontbreken in de tuin. Ik koos voor een mooi groot buitenkleed van KARWEI, een ideaal plekje voor mijn neefje om lekker op te kunnen spelen. Daarnaast koos ik voor gezellige lampjes die ik bij het huisje heb opgehangen. De zwarte kapjes op de lampjes zorgen net voor die twist! Het rotan poefje op de veranda is een ideaal zitje voor mijn neefje om op te zitten tijdens het verven. Daarnaast geeft het rotan ook een warme uitstraling aan het geheel!

Het eindresultaat is een fijn speelplekje in de tuin waar mijn neefje heerlijk kan spelen! Binnenkort hoop ik nog meer leuke DIY-ideeën voor de tuin te delen!

Liefs,

Tanja