Kerststerren

Geschreven op: 20 november 2017

De gezelligste tijd van het jaar is weer in volle gang en nu de goedheiligman weer terug is naar Spanje mogen we de huizen nu officieel in kerstsfeer gaan brengen! Als echte kerstliefhebber ben ik daar stiekem al iets eerder mee begonnen wat resulteerde in deze ‘botanische’ kerststerren voor aan de muur.

Wat heb je nodig?

kerststerren stap 2
Stap 2
Maak nu met de eerste vier delen een ster zoals op de afbeelding en lijm deze vast met het lijmpistool. Dan kun je nu starten aan de punten van de ster. Let er hierbij op dat wanneer je het eerste deel bovenop plaats je het andere deel onder het andere deel plaats. Dit wisselt vervolgens per punt.
kerststerren stap 4
Stap 4
Zet ook de dennentakjes weer vast met het lijmpistool. Let op dat de takjes mooi in elkaar over lopen om een mooi geheel te krijgen.

Nu dacht ik na het maken van 1 ster dat het nog veel leuker zou zijn om er een leuke set van te maken met drie verschillende maten sterren en creëerde hier vervolgens een echte ‘sterrenwand’ mee. In de bovengenoemde lijst met benodigdheden zie je daarom drie verschillende maten latjes, ieder voor een ander formaat ster.

Dan is het nu tijd voor het leukste gedeelte, de sterren een mooi plekje in huis geven! Omdat ik ondertussen niet voor iedere verandering in huis een gat in  de muur wil boren heb ik de sterren aan de wand gehangen met de powerstrips van Tesa. Met deze strips kun je spullen tot 2 kilo ophangen zonder gaten in je muur te hoeven boren! Ideaal voor deze tijdelijke ‘kerst’ decoratie die in januari de muur weer af mag.

Op zoek naar meer leuke kerstinspiratie? Bekijk alle kerst DIY’s.
Ben je zelf ook al een in de kerstsfeer aan het komen? Deel je do it yourself of andere leuke wooninspiratie onder #KARWEI