Maak je eigen DIY glazen tafellamp

Geschreven op: 5 maart 2018

Een simpele nieuwe DIY! Maak nu je eigen glazen tafellamp met een glazen vaas en een terracotta schaaltje. Verlichting vind ik heel belangrijk. Het bepaalt namelijk veel van de sfeer in huis, zeker in de winter! Zelf heb ik allerlei soorten en maten lampen: een draadlamp, een glazen bollamp en een metalen lamp. Juist de diversiteit maakt het leuk! In dit blog leg ik jullie uit hoe je in een paar stappen je eigen tafellamp maakt.

Wat heb je nodig?

Stap 1: Spuit het terracotta schaaltje in met de gouden metallic spuitlak van KARWEI. Let op dat je goed schudt van te voren en dat je niet te dikke lagen aanbrengt. Herhaal vervolgens deze stap totdat het schaaltje mooi gedekt is. Hanteer 10 minuten droogtijd tussen de lagen.

Stap 2: Boor nu de gaten in het schaaltje. Eentje bovenop in het midden en een gat aan de zijkant waar het snoer doorheen gaat. Doe dit voorzichtig zodat het schaaltje niet breekt. Bevestig vervolgens de buisnippel in het gat zodat je daar de fitting op kunt bevestigen. In dit stappenplan kun je lezen hoe je het snoer aansluit. Optioneel kun je een dimmer aan het snoer bevestigen.

Stap 3: Ten slotte plaats je de glazen vaas ondersteboven op het terracotta schaaltje. Je DIY tafellamp is nu klaar. Simpel en origineel!

 

De lamp heeft  een plekje gekregen in de slaapkamer op de wandbank. In een vorige blog voor KARWEI vertelde ik jullie hoe je zelf ook makkelijk zo’n wandbank kunt maken. De glazen vaas voor de wandlamp kocht ik bij KARWEI. Je kunt allerlei vormen en kleuren vazen gebruiken om je DIY tafellamp te maken! Wees creatief :). Je kunt bijvoorbeeld ook vazen bij de kringloop kopen om deze lamp te maken. Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja