Maak je eigen houten babygym

Geschreven op: 5 maart 2018

Onder moeders een welbekende term; de babygym. Hij is er in alle vormen en maten en een fijne bezigheid voor je kleintje terwijl jij je handen even vrij hebt! Maar ondanks al het aanbod de perfecte gym nog niet gevonden, of wil liever je een echte custom-made babygym? Ga dan net als ik zelf aan de slag met het maken van een passende babygym voor je kleintje die ook nog eens fijn match met de rest van het interieur of het thema van de babykamer!

Wat heb je nodig?

 

 

Houten babygym wolk - stap 2
Stap 2:
Ik heb er bij de afmetingen op gelet dat het precies past op het meubelpaneel om zo efficiënt mogelijk met het hout om te gaan. Afmeting wolk: 57 cm breed bij 27 cm hoog.
Afmeting poten: 39 cm breed bij 47 cm hoog. *Alle maten gemeten op het breedste en hoogste punt.
Houten babygym wolk - stap 4
Stap 4:
Tot slot maken we nog drie rondjes in de wolk waar straks de speeltjes aan komen te hangen. Ik gebruikte hiervoor een gaten boor in de maat 16. Schuur ook deze weer mooi glad. Dan kan nu het geheel in elkaar geschoven worden. Bij een juiste verstek zit het hout al stevig genoeg aan elkaar bevestigd bij twijfel zet je het nog even extra vast met houtlijm.

Handige tip!

Geef de babygym een laagje blanke lak zodat het hout mooi glad is en je de gym gemakkelijk met een doekje kunt afnemen en schoonhouden.

Ik maakte de babygym compleet door er speeltjes aan te hangen die ik maakte van houten kralen (verkrijgbaar bij hobbywinkel). Liever geen hout? Als alternatief zou je hier ook leuke vilten figuurtjes, belletjes of knuffels aan kunnen hangen.

Maak de speelplek voor je mini me compleet door het te plaatsen op een zachte ondergrond zoals dit schapenvachtje wat ik gebruikte, of zet de babygym in de box op het boxkleed. Benieuwd wat jullie van deze variant vinden! Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze andere houten babygym voor nog meer klustips. Ben je zelf aan de slag gegaan met deze babygym of heb je een andere leuke variant gemaakt deel dit dan onder #KARWEI.