Multifunctionele keukentrolley

Geschreven op: 16 augustus 2018

Bij het bedenken en maken van do it yourself projecten ben ik gek op de varianten die multifunctioneel zijn. De opdracht dit keer: een opbergmeubel voor in de keuken die gemakkelijk te verplaatsen is. Dat bracht me op het idee aan de slag te gaan met een trolley. Deze trolley is ideaal voor extra opbergruimte in de keuken maar kan ook leuk in de woonkamer gezet worden als bijzettafel. Of gebruik het als een strakke Scandinavische variant van de vintage serveertrolley in de woonkamer en stal er je mooie whiskey glazen en karaffen op uit.

Aan de slag

Voor het maken van deze trolley heb je twee opties: je gaat aan de slag met twee bestaande dienbladen waar je poten aan bevestigt of je maakt de dienbladen eerst zelf. Ik kies voor de tweede optie zodat de trolley precies op maat gemaakt kan worden.

Wat heb je nodig?

Stap 1: Laat de onderdelen zagen in de bouwmarkt en schilder de losse onderdelen in een kleur naar keuze. Ik koos voor een mooie vergrijsde groentint die ik liet mengen in de verfmengmachine (kleurcode: IG KH M-103).

Stap 2: Laat de verf goed drogen en teken vervolgens op beide onderzijden van de dienbladen de punten af waar straks de grenen stokken mogen komen. Zaag deze gaten uit met de 22 mm houtboor.

Stap 3: Lijm nu met houtlijm de losse onderdelen samen tot twee dienbladen en verstevig het geheel met kleine spijkertjes.

Stap 4: Bepaal de hoogte van je trolley en zaag de vier grenen stokken op de gewenste hoogte af. Houd hierbij rekening met de extra hoogte die de trolley straks krijgt wanneer de theewagenwieltjes worden bevestigd! Ik heb gekozen voor een hoogte van 65 cm.

Keukentrolley benodigdheden 1
Keukentrolley stappenplan
keukentrolley 3

Stap 5: Boor met de 10mm spiraalboor in alle vier de grenen stokken een ingang voor de theewagenwieltjes en sla deze vervolgens rustig in de gaten vast.

Stap 6: Geleid de vier grenen stokken door de twee dienbladen en verzink de poten op de juiste hoogte door om de grenen stokken gummiringetjes te plaatsen waar de dienbladen op leunen.

Handige tip!

Bevestig aan de zijkant van de trolley twee grenen knopjes en hang hier je thee- en handdoek aan op!

Keukentrolley keuken
keukentrolley 3

Deze trolley kreeg uiteindelijk een mooi plekje in een make-over van de woonstudio van Lisa. Benieuwd naar deze make-over? Bekijk hier het totale eindresultaat!