DIY opbergbank met kledingrek voor de tienerkamer

Geschreven op: 3 september 2018

Voor dit nieuwe DIY-project ging ik aan de slag bij een vriendin. Deze keer iets wat ik nog nooit eerder had gedaan, namelijk een project voor de tienerkamer! Als ik terugdenk aan mijn eigen tienerkamer zie ik een roze walhalla voor me met veel tierelantijnen. Uit deze droom haalde Olivia (de tiener van mijn vriendin) me al snel, want het moest vooral niet roze en kinderachtig zijn. Weer wat geleerd ;). Wat moest het dan wel zijn? Vooral stoer! De tienerkamer is niet zo heel groot en daarom ging ik aan de slag met dit multifunctionele bankje. Een plekje om te chillen, maar ook een plek om kleding op te hangen of spullen op te bergen in de grote opbergbakken!

Wat heb je nodig?

 • Populieren multiplex 18 mm
 • Vurenhout lat (6,9×4,4 cm)
 • Rondhout 18 mm
 • S-haken
 • Schroeven (3,5 x 45 mm)
 • Schuurpapier
 • kneedbaar hout
 • Verf
 • Schroefmachine
 • Speedboor 18 mm
 • Plamuurmes

Stappenplan bankje met opbergruimte

STAP 1: Lijm en schroef allereerst de zijkanten en de voorzijde aan de zitting van het bankje.

STAP 2: Bevestig de achterzijde van het bankje op de zitting.

STAP 3: Plaats nu de voorpoten in de hoeken onder het bankje.

STAP 4: Bepaal waar de openingen voor het rondhout moeten komen. Ik heb 5 en 45 cm van boven aangehouden. Boor met een speedboor de gaten in de zijstaanders op de plek waar het rondhout moet komen. Boor ongeveer 2,5 cm diep.

STAP 5: Bevestig de zijstaanders aan het bankje. Plaats ze tegen de zijkant en de achterzijde van het bankje. Let op dat de onderkant gelijk is aan de andere poten die je al hebt bevestigd.

STAP 6: Bevestig het rondhout tussen de zijstaanders met lijm en een schroef.

STAP 7: Bevestig de twee opvulstukjes tegen de zijstaanders op het bankje.

STAP 8:  Plamuur de schroefgaten dicht met kneedbaar hout zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Laat dit goed drogen.

STAP 9: Maak vervolgens de opbergbakken voor onder het bankje. Zie bovenstaand de afmetingen. Lijm en schroef de bakken in elkaar. De voor- en achterzijde komen tussen de zijkanten.

STAP 10: Plamuur de schroefgaten weer dicht met kneedbaar hout en laat dit goed drogen.

STAP 11:Maak nu het achterbord voor het bankje. Bevestig twee plankjes en een stuk rondhout op het hout met lijm en schroeven.

STAP 12: Schuur het hout goed en lak vervolgens alles in de gewenste kleur.

DIY bankje met opbergruimte voor de tienerkamer

Met dit DIY-project komen er heel veel wensen samen. Allereerst een chillplekje voor Olivia, opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld haar schoolspullen en een kledingrek voor wat kledingitems. Het houten bord met plankjes geeft ook nog wat ruimte voor kleine spulletjes, zoals nagellak en elastiekjes. Ideaal dus als je niet zoveel ruimte hebt in de tienerkamer! Olivia wilde vooral een neutrale tienerkamer met een klein beetje blauw. Ik verfde daarom een deel van het bankje in een vergrijsde blauwe kleur. Op de opbergbakken bevestigde ik leren handgrepen.

Styling van de tienerkamer

Op de muur zit een fotobehang met print van een oude muur. Dit behangetje geeft gelijk het gewenste effect aan de kamer! Lekker stoer, zoals Olivia zelf zegt :).  Aan het kledingrek hangt een lamp van kurk. Op het bankje liggen twee kussens van KARWEI. De ronde vorm van het kussen zorgt voor een speels effect. Uiteraard kwam er ook een plant in de tienerkamer. Deze toevoeging geeft gelijk meer sfeer aan het hoekje! Aan de muur heb ik ook nog een grafische poster opgehangen. Zo komt het blauw weer een beetje terug! Olivia is helemaal happy met haar nieuwe chillplekje! Missie geslaagd dus 🙂

Wil je graag meer lezen over DIY-ideeën voor kinderen? Dat kan via deze link!

 

Liefs,

Tanja