Opbergkast met kaptafel

Geschreven op: 14 april 2019

Een nieuwe DIY in mijn nieuwe slaapkamer! Na een aantal weken in mijn nieuwe huis merkte ik al snel dat ik opbergruimte te kort kwam. Ik woon niet heel groot, dus mijn wens was een multifunctionele en mooie opbergruimte voor in de slaapkamer. Na wat brainstormen bedacht ik een opbergkast met kaptafel in één. Een ideaal plekje om spullen uit het zicht op te bergen en ook om mijn make-up te doen!

Wat heb je nodig?

  • 1x wandkast Bind wit grenen
  • 1 x paneel populieren multiplex 18mm (van 244 x 122cm)
  • Bouwhout vuren geschaafd 44 x 44mm
  • Bouwhout vuren geschaafd 27×27 mm
  • Grondverf
  • KARWEI lak matglans zwart extra dekkend
  • Lak Pink Nudity Flexa
  • Schroeven
  • Houtlijm
  • Houtvuller
origineel1tekening copy
Stap 2
Zet het Bind wandkastje volgens bijgeleverde handleiding in elkaar. Ik heb ervoor gekozen het onderste latje onder het deurtje weg te laten en het randje van de twee zijkanten van het kastje eraf te zagen. Op deze manier kun je het wandkastje precies aan laten sluiten op het houten vakkenkastje wat je straks nog gaat maken. Vind je dit te veel werk? Dan hoeft dit natuurlijk niet!
vakkenkastje
Stap 4
Zet vervolgens het vakkenkastje voor onder het kastje in elkaar
Ik heb ervoor gekozen om het vakkenkastje in verstek te zagen. Als je dit doet dan kun je de vakkenkastjes met alleen houtlijm en schilderstape (tijdens het drogen) in elkaar zetten. Als je niet in verstek zaagt dan kun je de plankjes met houtlijm en schroeven in elkaar zetten.
kaptafeltekening
Stap 6
Maak vervolgens ook het onderstel voor de kaptafel. Bevestig vervolgens het onderste blad van je kaptafel aan de poten. Als je eerst de kaptafel in elkaar zet kun je straks niet meer het onderstel vastschroeven aan de kaptafel. De opening is dan te klein. Als de poten vastzitten kun je de rest van de kaptafel in elkaar zetten en de kaptafel aan de opbergkast vastmaken met schroeven.

DIY opbergkast met kaptafel in de slaapkamer

Inmiddels ben ik al een aantal ochtenden gestart achter mijn kaptafel en het bevalt goed! Ik koos voor een messing krukje voor bij mijn kaptafel om op te kunnen zitten. Boven mijn kaptafel heb ik een ronde spiegel opgehangen. Deze heb ik bevestigd op een vuren balk voor een speels effect. De opbergkast is ideaal voor het opbergen van wat kleding en beddengoed! Door een bestaand kastje een eigen touch te geven creëer je een origineel meubel voor in huis. Ik gebruikte eerder al de Bind kastjes voor een DIY dressoir. Je kunt er dus heel veel verschillende kanten mee op: wees creatief :)!

Wat vinden jullie van het resultaat?

 

Liefs,

 

Tanja