Plantenbak van betontegels

Geschreven op: 15 maart 2018

Plantenbakken, je ziet ze in alle vormen en maten voorbij komen. De keuze is reuze, maar soms zijn de bestaande varianten niet de juiste en is het maatwerk niet wat je zoekt. Een plantenbak is een klus die je ook als minder ervaren klusser gemakkelijk aan kan gaan!  Zo maakte ik vorig jaar een houten plantentrolley en zie je hier hoe je een puinzak omtovert tot bloembak.

Dit keer wilde ik eens met een ander natuurlijk materiaal aan de slag gaan in plaats van hout, namelijk beton. In dit artikel laat ik je zien hoe je betontegels omtovert tot een robuuste plantenbak.

Bloembak van betontegels stap 2
Stap 2:
Om de kit zo goed mogelijk te laten hechten werk je met een grote lijmklem waarmee je de volledige breedte van de bak kan klemmen. Hiervoor hoef je niet direct vier klemmen aan te schaffen je kunt ook voor één klem gaan, dit kost je alleen wat meer tijd (vier keer 30 min. droogtijd)

Handige tip!

Start deze DIY op de plek waar de plantenbak zijn vaste plek gaat krijgen, hiermee voorkom je dat je zware beton straks moet gaan tillen!

Bloembak van betontegels stap 4
Stap 4
Als de kit goed is uitgehard kun je bak gaan vullen. Voeg eerst een laag hydrokorrels toe voordat de potgrond wordt toegevoegd. Dit zorgt voor een goede waterregulering en dus een lange levensduur van je plantjes!

Maak de planten compleet door het poten van mooie plantjes! Ik koos voor eenzelfde soort maar je kan hierin natuurlijk ook een leuke combinatie maken van diverse planten.

De plantenbak kreeg bij mij een plekje voor de schutting waar ik onlangs al een gaaspaneel had bevestigd. Dit is een super eenvoudige en voordelige oplossing als je verticaal wil gaan tuinieren of een extra decoratiepaneel wil toevoegen aan je tuin. Decoreer het paneel met hangplantjes en kruiden en je hebt in een handomdraai een groene schutting!