Plantenstandaard voor je mooiste kamerplanten

Geschreven op: 12 september 2018

Planten zijn niet meer weg te denken uit mijn interieur, en dan spreek ik volgens mij niet alleen voor mezelf als ik al jullie mooie planten aanschouw op social media. De kamerplant heeft de afgelopen jaren een heuse come-back gemaakt en mag zelfs na het langzaam verdwijnen van de Urban Jungle trend gewoon blijven pronken in onze huizen!

De meeste kamerplanten heb ik her in der in huis verspreid staan maar sommige planten verdienen gewoon een podium, die ik letterlijk en figuurlijk heb weten te creëren met onderstaande DIY!

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig?

Materialen
Multiplex: populierenhout 18mm
– 1x paneel van 45 x 60 cm
– 1x paneel van 30 x 60 cm
Vurenhouten latten: kopmaat 18 x 44 mm
– 4 latten van 100 cm
– 2 latten van 63,6 cm
– 3 latten van 60 cm
• Schroeven:
3,5 x 40 mm = A
4 x 60 mm  = B

Gereedschap
• Rolmaat
• Potlood
• Schuurpapier
• Schroefmachine + bittenset
• Houtboortje 3 mm
• Verzinkboor
• Handzaag
• Winkelhaak
• Nijptang

Handige tip!

Tip: Met de Karwei klantenkaart kun je plaatmateriaal gratis op maat laten zagen.

Aan de slag

plantenrek stap 2
Stap 2:
Om de eerste staander te maken, leg je twee latten van een meter aan de bovenzijde over elkaar.
Zorg voor voldoende overlap, maar laat de latten niet te ver uitsteken. Ondersteun de bovenliggende lat, zodat deze stabiel ligt.
plantenrek stap 4
Stap 4:
Boor twee gaten in de vier staanders op 9 en 11 cm van de onderkant en op 3⁄4 cm van de zijkant. Gebruik ook nu het 3 mm boortje en de verzinkboor. Boor nogmaals twee gaten op 44,5 cm en 46 cm van de onderkant en op 3⁄4 cm van de zijkant.
Plantenrek stap 6
Stap 6:
Plaats het paneel van 45 cm op de onderste dwarslatten. Zet de staanders zover uit elkaar, zodat het paneel aan beide zijden 2,5 cm uitsteekt. Schroef het paneel vast met 40 mm schroeven (eerst voorboren, dan schroefkop verzinken).
Plantenrek stap 8
Stap 8:
Plaats de laatste dwarslat aan de bovenzijde, tussen de staanders. Draai de reeds geplaatste schroeven van 60 mm aan, zodat ook de bovenste dwarslat vast komt te zitten. Plaats eventueel een extra schroef voor de stevigheid.

Het rekje stylde ik af met kamerplanten in diverse groentinten en structuren voor een speels effect. Om het geheel toch rustig te houden kan je er ook voor kiezen alle planten in één pot te planten. Ik koos hier voor de terracotta pot in combinatie met rotan manden. Ben je niet zo fan van deze stijl? Je kan de potjes eenvoudig verven in iedere gewenste kleur zodat je het mooi kunt matchen met de rest van je interieur.

Ben je wel gek op planten maar heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? Sinds kort bestel je de kamerplanten gewoon online bij KARWEI! Bekijk hier het hele assortiment kamerplanten.