Recycle je oude tuintafel

Geschreven op: 7 mei 2018

Een ongeluk zit in een klein hoekje, toch? Afgelopen zomer waren we lekker in het zonnetje aan het barbecuen op ons dakterras. We hebben geen ‘echte’ dus we kochten zo’n wegwerp exemplaar. We hadden wel iets onder de barbecue gezet, maar blijkbaar was het niet voldoende. Resultaat: een verkoolde tafel! Jullie lachen me nu waarschijnlijk uit ;). Eigenlijk was ik al van plan om de tuintafel weg te gooien, maar ik bedacht me dat ik hem ook best kan recyclen! De rest van de tafel is namelijk nog helemaal goed. Ik ging ermee aan de slag en ik laat jullie een hoe je zelf ook je oude tuintafel een nieuw leven kunt geven.

Wat heb je nodig?

Stappenplan-tuintafel-Tanja-van-Hoogdalem
Stap 2
Reken uit hoeveel tegels je kwijt kunt op je tuintafel. Rondom heb ik een latje geplaatst zodat je niet de onafgewerkte zijkanten van de tegels ziet. Zaag het houten latje in verstek met een verstekbak en bevestig het met roestvrije spijkertjes. Ik heb het latje daarna nog in de beits gezet.
Recycle-tuintafel-tegels-Tanja-van-Hoogdalem
Stap 4
Als alles goed gedroogd is kun je je tuintafel gaan aankleden! :)

Stylen van je salontafel

Wil je ook aan de slag gaan met je oude tuintafel? In een vorige blog over mijn DIY bureau kun je alles lezen over hoe je moet tegelen! Na het tegelen kun je aan de slag met het stylen. Ik koos onder andere voor om wat plantjes op tafel te zetten. Groen kun je nooit genoeg hebben :). Voor op het bankje bij de tuintafel koos ik voor verschillende sierkussens van KARWEI.

Heb jij ook een oud meubelstuk in de tuin of op je balkon? Kijk er eens kritisch naar voordat je het weggooit! Wie weet kun je het nog een mooi tweede leven geven :).

Recycle-salontafel-zelf-tegelen-Tanja-van-Hoogdalem
Styling-tuintafel-door-Tanja-van-Hoogdalem
Styling-salontafel-DIY-tegels-Tanja-van-Hoogdalem

Wat vinden jullie van het resultaat? Voor meer tuininspiratie kun je een kijkje nemen op mijn blog!

Liefs,

Tanja