Scandinavische kerstboom

Geschreven op: 28 november 2017

Tijdens de feestdagen laat ik me graag inspireren door verschillende invloeden uit de scandinavische landen.  Ik ben dol op de neutrale kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen die hier gebruikt worden in de styling. Dit waren dan ook de ingrediënten die ik gebruikt bij het ontwerp van deze scandinavische kerstboom.

Wat heb je nodig?

 

Scandinavische kerstboom stap 2
Stap 2
Bepaal het midden van de cirkel en boor hier eerst met een 26 mm (afhankelijk van de grote van de stok die je gebruikt) een gat in. Let er hierbij op dat je alleen de kleinste cirkel volledig doorboort en de grootste cirkel tot de helft.
Scandinavische kerstboom stap 4
Stap 4
Nu de standaard klaar is kunnen we beginnen aan de vorm van de boom. Teken drie cirkels in verschillende formaten over op het karton en snij deze uit met een stanleymes.

Handige tip!

Neem verschillende tinten karton in dezelfde kleurtoon en geef de boom een mooi ombre effect.

Scandinavische kerstboom stap 6
Stap 6
Nu is de kegel aan de bovenzijde nog gesloten, om ervoor te zorgen we de boom straks kunnen gaan stapelen door de stok er doorheen halen geef je de bovenzijde vier inkepingen. Schuif nu tot slot de drie lagen van groot naar klein over de standaard en klaar is de boom!