Spijkerschilderij

Geschreven op: 30 juni 2015

Onlangs liep ik in de bouwmarkt en stuitte ik op een prachtige plaat multiplex. Hoe blij kun je worden van hout, zou je je afvragen? Met mijn Finse roots durf ik rustig te zeggen: heel erg blij. Reden te meer om een leuke DIY te bedenken en ermee aan de slag te gaan. Vandaag laat ik je zien hoe je een spijkerschilderij maakt.

Benodigdheden voor je spijkerschilderij

Voor het maken van een spijkerschilderij heb je een multiplex-plaat nodig. Zorg ervoor dat deze niet te dun is, zodat je nagels er niet doorheen schieten. Daarnaast heb je – hoe verrassend – spijkers of nagels nodig en natuurlijk een hamer. Om het plaatje helemaal af te maken, mag je draad of touw aan je boodschappenlijstje toevoegen.

SAMSUNG CSC
Stap 2
Voor dit project heb ik messing draadnagels gebruikt. Waarom? Simpelweg omdat ik het kleurtje leuk vind. Ook dit mag je helemaal zelf bepalen. Het is helemaal jouw feestje.
SAMSUNG CSC
Stap 4
Wanneer je klaar bent met het gehamer, is het mooi om eerst de randen te voorzien van draad. Daarna kun je kris-kras de draden over de vorm trekken om het schilderij als het ware te ‘vullen’.

132 draadnagels (dat zijn zo’n 1000 slagen) en een ietwat bozige buurman verder, heb ik Finland vereeuwigd op mijn spijkerschilderij. Ben je van plan om zelf ook aan de slag te gaan? Deel het resultaat dan op Instagram (#KARWEI) en wie weet kom je jouw foto wel tegen op onze Throwback Thursday.