Verticaal tuinieren

Geschreven op: 25 augustus 2017

Voor lekker veel groen in en om je huis, hoef je helemaal geen (grote) tuin te hebben. Een lege muur of stukje schutting is al meer dan genoeg om een oase van groen aan te leggen. Hoe dan? Door in de hoogte te werken! Met deze DIY laat ik je ik je zien hoe simpel verticaal tuinieren is.

Wat heb je nodig voor het verticaal tuinieren?

Noem het creabea, urban gardening of gewoon slim omgaan met beperkte ruimte. Voor deze DIY heb je een (of meerdere) tuinplank(en) nodig, een boor, ijzerdraad, kunststof bloempotten en stevige haken om de planken op te hangen. In de bouwmarkt kun je een tuinplank in meerdere delen laten zagen.

Boor 2 gaatjes in elke bloempot en teken vervolgens op de plank waar je de gaten moet boren. Bevestig de potten met ijzerdraad aan de plank (haal het ijzerdraad door de gaten in de plank en de potten heen en draai dit aan de achterkant van de plank stevig vast). Schroef een stevige haak bovenaan de achterzijde van de plank zodat je deze kunt ophangen aan een muur of schutting. Wil je echt goed de hoogte in? Houd de plank dan in een stuk. Zo kun je hem ook tegen de muur zetten zonder hem op te hangen.