Zwart-witte stolplamp

Geschreven op: 22 januari 2016

Hoewel de meest donkere dagen van de winter al achter de rug zijn, kan het heus geen kwaad om een beetje licht in de duisternis te brengen. En laat ik nou een mooie stolp in huis hebben waar ik een mooie, minimalistische zwart-witte stolplamp van kan maken.

Wat heb ik nodig voor zo’n zwart-witte stolplamp?

Je hoeft natuurlijk niet per se voor een zwart-witte stolplamp te gaan. Je kunt ook kiezen voor een ander leuk kleurtje, maar ik vertel je graag wat ik heb gebruikt bij het maken van deze DIY. Als eerste een stolp. Dit exemplaar heeft een onderbord van mdf, wat erg handig is omdat er geboord moet worden. Daarnaast heb ik een snoer van de Snoerboer (verkrijgbaar in de bouwmarkt), een stekker en een plafondfitting gekocht. Als lichtbron heb ik gekozen voor een stoere globelamp.

SAMSUNG CSC
Stap 2
Trek de draden door de gaten heen en plaats deze in de fitting. Schroef de fitting vast aan het bord. Kun je in de bouwmarkt geen zwarte plafondfitting vinden? Wees dan creatief! Deze was aanvankelijk beige, maar heb ik zwart gespoten met spuitverf. Een gouden of koperen exemplaar staat ook mooi, zeker wanneer je voor een filamentlamp met een vintage uitstraling kiest.

En klaar is je lamp! Appeltje-eitje, toch? Ga je zelf ook een stolplamp maken? Ik zou het leuk vinden om het resultaat terug te zien op Instagram. Deel je foto met #KARWEI!