Een speelhoek die meegroeit

Nu er meer kinderen in mijn omgeving bij komen, krijg ik ook vaker vragen over de styling van de kinderkamer, yay! Zo was daar eerst de styling van de babykamer, maar kleine kindjes worden groot en daar komen ook aanpassingen van de kinderkamer bij kijken. Het is leuk om te zien dat de kinderen in de loop der jaren steeds zelfstandiger gaan spelen en de wereld willen ontdekken. Hoe ‘stoer’ als dit dan in een eigen speciaal voor hun ontworpen speelhoek op de slaapkamer kan!

De uitdaging bij het creëren van zo’n speelhoek ligt vaak in de beperkte ruimte van de kamers en het feit dat de kinderen maar blijven groeien. Ze zijn dus zo weer toe aan een nieuwer formaat van speelhoek. Hoe pak je dit aan? De oplossing is gemakkelijker dan je denkt, het enige wat je nodig hebt zijn wat basis klus-skills.

Om de ideale speelhoek te maken ben ik zelf aan de slag gegaan met een meubelpaneel. Ik heb het paneel op maat laten zagen (in dit geval 100cm bij 60cm) en deze vervolgens met twee witte stalen plankdragers aan de muur bevestigd. Om het bureau tot slot meer ‘body’ te geven heb ik nog een dunne strook hout aan het einde van het bureau bevestigd.  Als finishing touch en met het oog op de levensduur van de speelhoek heb ik het hout nog behandeld met blanke lak zodat eventuele kleur of potloodstrepen gemakkelijk verwijderd kunnen worden.

Een eigen speelhoek is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende accessoires die zijn aangepast aan het kinderthema. Ik gebruikte hiervoor stoere opbergblikken van lege verfblikken waar de kinderen hun stiften en kleurpotloden in kwijt kunnen. De werkomschrijving om deze stoere opbergblikken te maken vind je hier.

Zo kun je dus in een paar simpele stappen een eigen kinderhoek creëren die met een kleine hoogte-aanpassing van de dragers jaren mee kan!

  • Accessoires zijn privé-bezit
Deel dit bericht: