van karwei

Lekker buiten leven

De dagen worden langer en warmer: hét moment om je tuin op te ruimen, bij te schilderen, schoon te maken en opnieuw in te richten. Hoe je er straks een groene oase van maakt, zie je bij Suzanne.

Suzannes idee van buiten leven

 • Lekker genieten in de tuin waar bijna alles zelf gemaakt is.

  ‘Dit is ons eigen paradijsje’

  Dertien bij zevenentwintig meter meet Suzanne’s tuin. Van deze lap grond maakte ze een groene oase: een plek waar haar twee kinderen lekker buiten kunnen spelen en ravotten, met ruimte voor groente en fruit en hoekjes waar ze met een goed boek en een kop thee lekker kan relaxen.

 • Het eerste seizoen dat ze de tuin hadden, maakten Suzanne en haar man een ontwerp met verhoogde moestuinbakken. Vanaf het vroege voorjaar groeit daar van alles: radijs, sla, worteltjes, aardbeien en heel veel verse kruiden.

  Het eerste seizoen dat ze de tuin hadden, maakten Suzanne en haar man een ontwerp met verhoogde moestuinbakken. Vanaf het vroege voorjaar groeit daar van alles: radijs, sla, worteltjes, aardbeien en heel veel verse kruiden.

Wil je ook zo’n pure, landelijk sfeer in je tuin?

Zo creëer je met eerlijke materialen een natuurlijke uitstraling

Bekijk alle beelden

Suzannes idee van buiten leven

 • ‘De kinderen spelen en leren in de tuin’

  ‘De kinderen spelen en leren in de tuin’

  Suzanne: ‘Verhoogde moestuinbakken zijn ideaal; de kinderen zien meteen waar ze wel of niet mogen spelen en lopen. En zelf hoef je veel minder te bukken. Behalve een speel-paradijs is de tuin ook één grote ontdekkings-plek voor de kinderen. Ze kunnen er lekker banjeren tot ze vies zijn, insectjes be-studeren én natuurlijk meehelpen en daarna uit en in de tuin eten. Dat was ook helemaal de bedoeling van deze tuin: meer buiten zijn, genieten en ontdekken.’

 • Zelf je eigen moestuin beginnen? Bekijk op onze blog hoe je dit het beste doet.

Wil je ook eten uit eigen tuin?

Schuif aan en maak er een feestelijk moment van

Bekijk alle beelden

Het andere buitenleven

 • 'Aan de slag met de zoete oogst'

 • Appelmoes van Suzanne:
  Appels schillen in stukken zonder klokhuis
  Een beetje suiker erbij (als ze zuur zijn)
  Water (een beetje zodat het niet aanbrand)
  Citroensap Kaneel Steranijs*
  *Ook lekker: kruidnagel, kardemon of stukjes gember.

  Suzanne: ‘Aan het eind van de zomer verwerken we de oogst. Liefst zo simpel mogelijk, op een gasstelletje in de tuin. De kinderen vinden het prachtig, vooral als er iets zoets gemaakt wordt. Appelmoes is favoriet. Misschien omdat het zo simpel is. Plukken, schillen, snijden, koken, een beetje suiker en kaneel erbij en klaar! Ik vind het leuk om ze te leren dat je heel veel zelf kunt maken. En dat het vaak ook beter smaakt.’

Zin in zoet in je eigen tuin?

Geef kleur aan de zomer met deze basics en accessoires

Bekijk alle beelden

Gespot door Suzanne bij Karwei

 • ‘Met weinig middelen iets moois maken vind ik een uitdaging’

  ‘Als ontwerpster houd ik me bezig met upcycling: met heel simpele, soms afgedankte materialen probeer ik iets moois te creëren. Samen met mijn man ontwerp en maak ik bijvoorbeeld bijzondere tuinkassen van ramen uit een oud schoolgebouw, die we van de sloop gered hebben. Maar ik ontwerp ook rookovens, buitenmeubelen en regentonnen.

 • ‘Fris en vrolijk, die nieuwe patroontjes op de tuinkussens.’

  Van zo’n palletbank kan ik echt blij worden: simpel en briljant tegelijk. Met pallets van de sloop en palletkussens van Karwei maak je een heerlijke loungebank in small, medium, large of extralarge.

  Ook heel leuk: plantenbakken die je van puinzakken maakt. Ze zijn oersterk en als je er op uitgekeken bent, gebruik je ze weer voor iets anders.’

 • ‘Ik vind er altijd goede verf voor binnen én buiten in precies de juiste kleur’