Botanisch

In een botanisch interieur gebruik je natuurlijke, eenvoudige en robuuste meubelen. Dit in combinatie met veel groen in planten, maar ook in verf, zorgt ervoor dat jouw woning de look krijgt van een botanische tuin. Laat je inspireren door KARWEI en bekijk onze tips.

Alles31
bank
Kleine ruimte, mooi ingericht: 5x inspiratie voor een goede indeling
Bosch-DIY-wandrek-zamo-Tanja-van-Hoogdalem
DIY: Maak je eigen wandrek
Wandmeubel-fabriekspand-hexagon-tegeltjes-DIY-Tanja-van-Hoogdalem
DIY: DIY wandmeubel met hexagon tegeltjes
wandkleed 2
DIY: Wandkleed
header kamerplanten
Kamerplanten voor een groene huiskamer
DIY plantenstandaard overzicht 2
DIY: Plantenstandaard voor je mooiste kamerplanten
Plantjes op plantenstandaard
Groen, groener, groenst: ga voor botanisch!
KARWEI-bloempot-DIY-plantenhouder-Tanja-van-Hoogdalem
DIY: Multifunctionele plantenhanger met opbergruimte
Muuridee cirkel 3_
DIY: Creatief muuridee: cirkelwand
Studio blondhout toilet make over header
Toilet Make over
Volg ons

Botanisch wonen met KARWEI

Een botanische leefomgeving geeft je rust en zorgt voor een relaxte sfeer in huis. Breng al je favoriete planten naar binnen en omgeef je in een levendige ruimte vol positieve energie!

Maar het houdt niet op bij alleen planten in huis, botanisch wonen gaat verder. Denk aan rieten stoelen, takken als kapstok, lampenkappen gemaakt met houten details en een bamboe vloerkleed. Deze botanische stijl werkt zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden. Zomers zet je de groene, bloeiende fase van buiten naar binnen. En in de winter werkt een botanisch interieur juist weer goed om een soort wintersport loge te bouwen, inclusief open haard en warme chocolademelk met slagroom! Hoe ver je ook wilt gaan met botanisch wonen, hier vind je allerlei inspiratie en ideeën om van jouw woning een levendige maar relaxte omgeving te maken.

Botanisch interieur – go green!

Een botanisch interieur kan heel erg verschillen. Denk jij aan een oerwoud aan planten om een kleine jungle binnenshuis te creëren?

Maak dan optimaal gebruik van elke hoek, tafel, weckpot en kast, en zet er minimaal een plant op of in. Varieer met de groottes van planten en geef bepaalde plekken extra groene aandacht voor een sereen stukje in huis. Perfect om daar in alle rust je boek of krant te lezen! Maar je kunt het ook rustiger aanpakken en met subtiele botanische details werken. Denk aan behang met een plantenprint aan een muur, rotan meubels, handgeweven kleden en andere natuurlijke materialen om een frisse look te creëren. Al om al geeft een botanisch interieur een groen, natuurlijk en levendig karakter aan je huis.

Kies voor botanisch wonen wanneer je een levendige omgeving wilt hebben in je huis en tegelijkertijd volledig tot rust wilt komen. Oriënteer je door de inspiratie pagina’s van KARWEI en ‘go green’ met een botanisch interieur!